Υπηρεσίες - ΓΑΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ

Δευτ-Παρ        : 08.00 - 14.30
Δευτ-Τετ-Παρ : 17.00 - 21.00
Δευτ-Παρ        : 08.00 - 14.30
Δευτ-Τετ-Παρ : 17.00 - 21.00
Δε-Πα     : 08.00 - 14.30
Δε-Τε-Πα: 17.00 - 21.00
Μετάβαση στο περιεχόμενοΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η πολύχρονη παρουσία μας στο χώρο της Φαρμακευτικής μας οδηγεί και μας εξελίσσει στις σύγχρονες κοινωνικές τάσεις  και στην εύρεση νέων μεθοδολογιών και αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η γήρανση και ο χρόνιος πόνος.


ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κάθε βότανο περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό δραστικών και μη ουσιών. Η θεραπευτική  δράση είναι αποτέλεσμα της συνεργικής δραστηριότητας αυτών των συστατικών!
Η διαφορά ανάμεσα σε μία ουσία φυσικής προέλευσης και σε μία ίδια, συνθετικά όμως παρασκευασμένη, είναι ότι η φυσική είναι πολύ πιο αποτελεσματική γιατί ο οργανισμός την αφομοιώνει καλύτερα και χωρίς τις παρενέργειες της αντίστοιχης συνθετικά παρασκευασμένης για το ίδιο πρόβλημα!Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε βάμματα, γεμμοθεραπευτικά, φυτικά και αιθέρια έλαια  υψηλής ποιότητας, από πιστοποιημένα με υψηλές προδιαγραφές εργαστήρια.
_______διαθέτουμε

μητρικά βάμματα

Τα φυτικά Μητρικά Βάμματα ΤΜ παραλαμβάνονται μετά από εμβροχή φυτών (η μέρος αυτών),  μέσα στην αλκοόλη. Η παρασκευή τους γίνεται με κανόνες της Φαρμακοποιίας. Η θεραπευτική δράση των βαμμάτων είναι πολύ πιο ισχυρή από άλλες φαρμακοτεχνικές μορφές επειδή στην αιθανόλη συγκεντρώνονται όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου και η απορρόφηση και η βιοδιαθεσιμότητα είναι ταχύτερη. Για κάθε Βάμμα υπάρχουν  ενδείξεις και αντενδείξεις και θα πρέπει η χρήση τους να γίνεται με προσοχή.διαθέτουμε

φυτικά έλαια

Τα φυτικά έλαια είναι οι «χυμοί» των φυτών και λαμβάνονται με έκθλιψη η εκχύλιση. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πολύτιμα λιπαρά οξέα. Απορροφούνται εύκολα από το δέρμα  και τα μαλλιά προσφέροντας ενυδάτωση, ελαστικότητα και αντιοξειδωτική προστασία.διαθέτουμε

αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένες και δραστικές ουσίες που ενυπάρχουν σε διάφορα μέρη των φυτών. Καλούνται «αιθέρια» γιατί είναι πτητικά δηλαδή εξατμίζονται πολύ γρήγορα στον αέρα. Είναι πολύ ισχυρές ουσίες και χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για αντιμετώπιση πολλών ασθενειών «αρωματοθεραπεία». Δεν διαλύονται στο νερό αλλά σε οργανικούς διαλυτές (λάδια, αλκοόλη) και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή απευθείας με το δέμα (εκτός από το tea tree oil). Απαγορεύεται η χρήση τους στην εγκυμοσύνη και στα βρέφη.

διαθέτουμε
γεμμοθεραπευτικά

Η ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ είναι μια θεραπεία αποτοξίνωσης που χρησιμοποιεί τα εκχυλίσματα εμβρυακών ιστών από φρέσκα φυτά , σε γλυκερινούχα διαλύματα (γλυκερίνη-αλκοόλη). Αυτοί οι αναζωογονητικοί ιστοί βρίσκονται σε ένα ενεργό στάδιο ανάπτυξης και έχει διαπιστωθεί ότι είναι πηγή αυξητικών παραγόντων και ορμονών που δεν βρίσκονται σε ολόκληρο ενήλικο φυτό. Τα γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε χαμηλές ομοιοπαθητικές συγκεντρώσεις (D1) με σκοπό την αποτοξίνωση και την αποβολή της τοξικής ενέργειας  από το σώμα.
ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ


ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα, είναι κλάδος της Ιατρικής και θεμελιώθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Γερμανό Ιατρό Samuel Hahnemann. Ο πρώτος που διατύπωσε τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής ήταν ο Ιπποκράτης.


παράγουμε
ομοιοπαθητικά
φάρμακα

Ακολουθούνται οι προδιαγραφές της Γερμανικής Ομοιοπαθητικής Φαρμακοποιίας, χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα δυναμοποιημένα διαλύματα και για κάθε παρασκευή ακολουθείται πρωτόκολλο για τις διαδικασίες και τις πρώτες ύλες.Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των εκδόχων, όπως λακτόζη και σορβιτόλη, καθώς και της μορφής του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, όπως κάψουλες, pills, globules και διαλύματα." Τα όμοια τοις ομοίους εισίν ιάματα "
“ Η ασθένεια προκαλείται από τα όμοια και θεραπεύεται με τη χορήγηση των ομοίων "
                                       Ιπποκράτης


Διεθνής δάσκαλος της Kλασικής Oμοιοπαθητικής, ο Γιώργος Βυθούλκας, τιμήθηκε με το εναλλακτικό βραβείο Nόμπελ και αναβίωσε την ομοιοπαθητική γνώση.


Το φαρμακείο μας διαθέτει πιστοποιήσεις από:

 


ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑΟμοιοπαθητική

πως λειτουργεί

Η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον πάσχοντα ως  έναν οργανισμό που έχει διαταραχτεί στο σύνολο του και όχι σε ένα η δυο συγκεκριμένα όργανα. O Ιατρός λαμβάνει υπόψη του το σύνολο των συμπτωμάτων που παρουσιάζει ο ασθενής στο διανοητικό ,συναισθηματικό και στο σωματικό επίπεδο για να καταλάβει τον τρόπο που αντιδρά ο αμυντικός μηχανισμός του. Κατόπιν ψάχνει το κατάλληλο  φάρμακο όχι μόνο για να ανακουφίσει τα παρόντα συμπτώματα αλλά και να αποκαταστήσει την ισορροπία και την υγειά του ασθενούς.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑΟμοιοπαθητική

ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυτά, ορυκτά, άλατα και ζωικές ουσίες με μια διαδικασία διαδοχικών αραιώσεων και σταθερών κρούσεων (δονήσεων) που ονομάζεται “δυναμοποίηση”. Σκοπός της  δυναμοποίησης είναι οι ουσίες να αραιωθούν σε σημείο ώστε οι τοξικές ιδιότητες τους να εξαλειφθούν και να αυξηθούν αντίστοιχα οι θεραπευτικές. Υπάρχουν πάνω από 3500 ομοιοπαθητικά φάρμακα και συνεχίζουν να παράγονται καινούργια.ΓΑΛΗΝΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Στο γαληνικό εργαστήριο μας υπάρχει η δυνατότητα παρασκευής αλλοπαθητικών, ομοιοπαθητικών και φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων, εντός η εκτός φαρμακοποιίας, και σύμφωνα με τη συνταγή του θεράποντος ιατρού. Τα σκευάσματα περιλαμβάνουν διάφορες φαρμακοτεχνικές μορφές, όπως κάψουλες, κρέμες, γέλες, αλοιφές, εναιωρήματα, γαλακτώματα, λοσιόν, σιρόπια  κ.ά

ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ LAB
" Ο Κλαύδιος Γαληνός (Πέργαμος 129 μ.Χ. - Ρώμη 199 μ.Χ.) ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του ελληνορωμαϊκού κόσμου. "

_______παράγουμε
γαληνικά
φάρμακαΑλωπεκία, ακμή, έλκη κατάκλισης, γήρανση του δέρματος, ψωρίαση, λεύκη, υπερμελαχρωση, υπερίδρωση, ξηροδερμια, τοπική αναισθησία, μεθερπητικη νευραλγία, πρόληψη σχηματισμού και απορρόφηση υπαρχόντων θρόμβων αίματος, ανάπτυξη βλεφαρίδων και φρυδιών.


γαληνικά σκευάσματα

πλεονεκτήματα

  • Αυξομείωση της δόσης του φαρμάκου(βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι)
  • Αλλαγή φαρμακοτεχνικής μορφής (όπως η μετατροπή στερεής σε υγρή μορφή  σε αδυναμία κατάποσης)
  • Φάρμακα που σταμάτησε η κυκλοφορία τους αλλά επιτρέπεται η παρασκευή τους
  • Κάλυψη αισθητικών αλλαγών (γεύση, χρώμα)
  • Αλλαγή των εκδόχων του φαρμάκου σε άτομα με δυσανεξία και αλλεργίες ( όπως λακτόζη, γλουτένη, ζάχαρη)
  • Απλούστευση θεραπευτικού σχήματος & διευκόλυνση ασθενών
  • Δυνατότητα συνδυασμού δραστικών ουσιών κ.α.


ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟγαληνικά σκευάσματα

τι είναι τα γαληνικά σκευάσματα

Ο όρος Γαληνικό Εργαστήριο αναφέρεται στο εργαστήριο του Φαρμακείου, προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα ιατρού Γαληνού  που θεωρείται ένας εκ των πατέρων της φαρμακευτικής. Τα πολυσύνθετα φαρμακευτικά σκευάσματα που παρασκεύαζε είναι γνωστά από την αρχαιότητα με το όνομα «γαληνικά».

η ιστορία μας
Επιστροφή στο περιεχόμενο