ΜΑΓΝΗΣΙΟ: ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ - ΓΑΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ

Δευτ-Παρ        : 08.00 - 14.30
Δευτ-Τετ-Παρ : 17.00 - 21.00
Δευτ-Παρ        : 08.00 - 14.30
Δευτ-Τετ-Παρ : 17.00 - 21.00
Δε-Πα     : 08.00 - 14.30
Δε-Τε-Πα: 17.00 - 21.00
Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΑΓΝΗΣΙΟ: ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

ΓΑΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΥΡΤΩ ΓΚΕΚΑ
Δημοσιεύθηκε από σε ΔΙΑΤΡΟΦΗ ·
Το μαγνήσιο (Mg) αποτελεί το τέταρτο σε ποσότητα μέταλλο του ανθρώπινου οργανισμού σε κομβικό ρόλο σε πολλούς φυσιολογικούς μηχανισμούς, καθώς συμμετέχοντας σε πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις συμβάλει στην παραγωγή ενέργειας, στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία στην φυσιολογική λειτουργία των μυών, των οστών και του νευρικού συστήματος.


Σύγχρονη διατροφική προληψη Μαγνησίου



Ο σύγχρονος μέσος όρος καθημερινής πρόσληψης μαγνησίου είναι περίπου 200-250mg πολύ χαμηλότερος από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόληψη


Ποια είναι τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου;
Έτσι λοιπόν, οι διαταραχές που μπορεί να παρουσιαστούν λόγω έλλειψης μαγνησίου, είναι πολλές και αφορούν σε διάφορα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι:
  • αϋπνία,
  • διαταραχές της διάθεσης, όπως ευερεθιστότητα, ήπιας μορφής κατάθλιψη, σύγχυση, νευρικότητα και άγχος,
  • αδυναμία, χρόνια κόπωση και αδυναμία στα μάτια,
  • μυϊκές κράμπες και μούδιασματα στα χέρια και τα πόδια,
  • έλλειψη όρεξης, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα ή διάρροια,
  • μεταβολικές διαταραχές, όπως αύξηση της γλυκαιμίας (των επιπέδων σακχάρου στο αίμα),
  • πονοκέφαλος, κυρίως λόγω καταστάσεων νευρικής ή μυϊκής έντασης,
  • μειωμένη αντίσταση στο στρες,
  • ταχυπαλμίες ή μικρής διάρκειας καρδιακές αρρυθμίες, αίσθημα θωρακικού βάρους ή υψηλή πίεση, εμφανίζονται σε χρόνια έλλειψη μαγνησίου.






Επιπροσθέτως συμβάλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στην εναπόθεση του στα οστά μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα στην διάρκεια της εμμηνόπαυσης.



   


Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο / 100 γραμμάρια
     
  • Φύκια (760 mg),
  • Κακάο (350 mg)
  • Σοκολάτα υγείας (290 mg)
  • Αμύγδαλα (255 mg)
  • Αράπικα φιστίκια (180 mg)
  • Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσεως (155 mg)
  • Αλέυρι σιταριού ολικής αλέσεως (150 mg)
  • Σπόροι ή αλέυρι σόγιας (250 mg)
  • Ξερά φασόλια (160 mg)
  • Παντζάρια (113 mg)
  • Ξερά σύκα (90 mg)
  • Ξερά βερίκοκα (65 mg)
  • Χουρμάδες (60 mg)
  • Αλεύρι καλαμποκιού (86 mg)
  • Σπανάκι (60 mg)
                                                                                     
πηγή: lamberts.gr



η ιστορία μας
Επιστροφή στο περιεχόμενο